Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства під час семінару з платниками податків у Правобережній ДПІ

опубліковано 09 серпня 2022 о 16:32

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) повідомляє.

Днями за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Правобережна ДПІ) Віхрова Сергія відбувся тематичний семінар з платниками податків, де обговорювались питання стосовно актуальних питань податкового законодавства.

Віхров Сергій повідомив про актуальні питання податкового законодавства, а саме: зміни, внесені законами України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» та від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Податківець під час семінару розглянув також питання стосовно отримання податкової знижки; одноразового (спеціального) добровільного декларування; застосування РРО; трудових відносин в умовах дії воєнного стану.

Повідомив, що починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки, про що детальніше можливо ознайомитись на офіційному вебпорталі Державної служби України з питань праці за посиланням: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/elektronna-trudova-knyzhka-pro-shcho-varto-znaty-robotodavtsiam-i-pratsivnykam/.

Наприкінці заходу Віхров Сергій нагадав про порядок заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах.

Семінар відбувся у форматі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої запитання, а також друковану продукцію.