Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн-навчання для учнів Комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа №1» Дніпровської міської ради: податкова знижка, як її отримати

опубліковано 09 серпня 2022 о 16:39

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) повідомляє.

Правобережною державною податковою інспекцією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено онлайн-навчання для учнів Комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа №1» Дніпровської міської ради. Тема навчання «Що таке податкова знижка і як її отримати». Захід відбувся за допомогою платформи для онлайн-конференцій ZOOM.

Під час проведення заняття начальник Правобережного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Інна Тихоненко розповіла про повний перелік витрат, на які платник має право зменшити свій загальний річний оподатковуваний дохід, та певні обмеження щодо застосування такого права, встановлені у статті 166 Податкового кодексу України, та запропонувала присвятити зустріч витратам на користь закладів освіти за навчання.

Наголосила, що отримувачем податкової знижки може бути фізична особа (один із батьків або сам студент), яка має доходи у вигляді заробітної плати.

Податківець повідомила, що кошти, які держава компенсує платнику повертаються протягом 60 днів безготівковим перерахуванням на банківський рахунок або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в податковій декларації про майновий стан і доходи.

Під час навчання учасники мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на свої запитання згідно тематики онлайн-навчання.