Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кам'янській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся тематичний семінар з платниками податків

опубліковано 05 серпня 2022 о 10:16

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Днями за участі начальника Кам'янської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Шевчука Сергія відбувся тематичний семінар з платниками податків, де обговорювались питання стосовно новацій податкового законодавства.

Шевчук Сергій повідомив про новації податкового законодавства, а саме: постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2022 року № 835 внесено зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту».

У ході заходу Шевчук Сергій повідомив про основні новації, запроваджені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року. Також обговорено особливості декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2021 року; одноразового (спеціального) добровільного декларування; питання застосування РРО в умовах воєнного стану.

Також посадовець повідомив про Закон України від 01 липня 2022 року № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», що набрав чинності з 19 липня 2022 року.

Звернув увагу щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, що буде запобігати виникненню податкового боргу, нарахуванню штрафних санкцій та пені.

Семінар відбувся у форматі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої питання та друковану продукцію.