Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про можливість скористатися громадянами правом на податкову знижку та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді

опубліковано 04 серпня 2022 о 10:42

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Дніпровсько-Новомосковський регіон) інформує, що Податковим кодексом України громадянам надано право скористатися правом на податкову знижку. Для реалізації такої можливості необхідно, щоб понесені платником витрати відповідали переліку витрат, дозволених до включення до такої знижки, мати підтверджуючі документи на них та отримувати заробітну плату, з якої утримувався та сплачувався податок на доходи фізичних осіб.

Працівники Новомосковської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Новомосковська ДПІ) проводять роз’яснювальну роботу про можливість скористатися правом на податкову знижку та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді.

На офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено сервіс «Подати Декларацію про майновий стан та доходи», який дає змогу заповнити податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – декларація) та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів.

Податкова знижка отримується у поточному році за минулий. Нагадуємо, що право на податкову знижку не накопичується та не переноситься на наступний рік. Тобто, граничний термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку за 2021 рік – 31 грудня 2022 року.

Звертаємо увагу, що у Центрі обслуговування платників Новомосковської ДПІ облаштовано робоче місце з доступом до мережі Інтернет з встановленими безкоштовними програмними забезпеченнями для формування звітності в електронному вигляді та покроковими інструкціями щодо роботи в даних програмах. Кожен бажаючий має можливість скористатися даною послугою.

Єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів або скористатися «хмарним» КЕП усіх авторизованих надавачів електронних довірчих послуг.