Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час засідання «круглого столу» з платниками податків в м. Кам'янське

опубліковано 01 липня 2022 о 08:58

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Нещодавно в приміщенні Кам'янської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулося засідання «круглого столу», в якому прийняла участь заступник начальника Кам'янської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Панченко Оксана для платників податків на тему: «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

У ході заходу обговорено новації податкового законодавства в умовах воєнного стану, а саме: 17 червня 2022 року набрав чинності Закон України від 31 травня 2022 року № 2284-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання виробництва спирту етилового денатурованого» та 17 червня 2022 року набрав чинності Закон України від 31 травня 2022 року № 2290-IX «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів України».

Повідомив, що Міністерство фінансів України наказом від 17 травня 2022 року № 143 викладено у новій редакції форму декларації про майновий стан і доходи.

Нагадав про одноразове (спеціальне) добровільне декларування та проблемні питання застосування РРО в умовах воєнного стану.

Шевчук Сергій, нагадав про основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

Повідомив про Закон України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану.

Наприкінці «круглого столу» присутні отримали відповіді на питання, що їх цікавили та друковану продукцію щодо новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.