Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Форму декларації про майновий стан і доходи викладено у новій редакції

опубліковано 01 липня 2022 о 08:59

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Днями начальник Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Борис Шишлаков надав коментар представникам засобів масової інформації.

Він повідомив, що Наказом Міністерства фінансів України від 17 травня 2022 року № 143 (далі – Наказ № 143) внесено зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та викладено в новій редакції Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Зміни, які він передбачає, стосуються, як основної частини форми податкової декларації про майновий стан і доходи, так і її додатків.

Зокрема, у додатках до форми декларації затверджені нові додатки:

▪  Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна (додаток Ф4);

▪ Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь (додаток МПЗ).