Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця задля системної та плідної роботи

опубліковано 01 березня 2021 о 10:40

У рамках розширення надання податкових сервісних послуг та підвищення рівня співпраці між податковими органами та органами місцевого самоврядування відбулася зустріч в форматі «круглого столу» між фахівцями Першотравенської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Першотравенська ДПІ), представниками Першотравенської міської територіальної громади, керівниками установ і організацій міста та суб’єктами господарювання.  

Відкриваючи засідання «круглого столу», керівниця Першотравенської ДПІ Оксана Ковальова зазначила, що мета подібних зустрічей – роз’яснити актуальні питання податкового законодавства, визначити коло проблемних питань, намітити шляхи їх вирішення, та як наслідок – налагодити тісну співпрацю між податковою службою та територіальними громадами.

Велику зацікавленість у ході діалогу викликали законодавчі новації у впровадженні норм Закону України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» щодо списання, відтермінування та прощення податкового боргу та новації податкового законодавства щодо використання РРО/ПРРО

Оксана Ковальова розповіла, що Податковим кодексом України передбачено подання звітності в електронному вигляді і є можливим за умови отримання електронних ключів в акредитованих центрах сертифікації. Перевагами онлайн звітування є: економія часу, постійна актуалізація (оновлення) програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захист від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Звернула увагу, що спілкування з податковою службою в електронному вигляді набагато зручніше та швидше. Особливо важливо це зараз – у період карантину та обмежувальних заходів.

Під час спілкування податківці нагадали присутнім, що триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, про право платників на податкову знижку, а також щодо можливості направити документи в онлайн режимі за допомогою Електронного кабінету платника.

В ході зустрічі окремий акцент було зроблено на те що, інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного, користувачі мають можливість отримувати на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області в доступному зручному форматі з соціальної мережі Facebook та месенджеру Telegram.

Учасники заходу по кожному з обговорених та висвітлених питань отримали друковану продукцію на податкову тематику, а саме: брошури «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Єдиний внесок: звільнення від сплати», «Заповнення поля «Призначення платежу», «Закон України № 1072: врегулювання податкового боргу», «8 легких кроків роботи з ПРРО», «Застосування РРО для ФОП – платників єдиного податку», «Єдиний рахунок працює».

Наприкінці зустрічі було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці та обміну інформацією, необхідної для системної та плідної роботи.