Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків - комфортні умови

опубліковано 01 березня 2021 о 10:38

На сьогоднішній день пріоритетним напрямком діяльності органів податкової служби є забезпечення зручних та доступних умов для отримання адміністративних та інших послуг і сервісів фізичними та юридичними особами, надання платникам податкових консультацій, що належать до компетенції органів податкової служби.

Про це повідомила начальниця Павлоградської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Павлоградська ДПІ) Ольга Радіонова під час пресконференції з представниками місцевих засобів масової інформації.

Керівниця інспекції засвідчила, що для формування у громадян України вектору добровільної сплати податків на теперішній час актуальною задачею є орієнтація податкової служби на сервісні функції, зокрема – на обслуговування платників. Виконання цієї мети покладено безпосередньо на центри обслуговування платників, в яких громадяни мають можливість отримати широкий спектр послуг.

Так, протягом січня поточного року відвідувачам Центру обслуговування платників Павлоградської ДПІ (далі – ЦОП) було надано 604 адміністративні послуги.

Серед найбільш запитуваних залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. З початку 2021 року фізичним особам-платникам податків було надано 253 такі послуги.  Протягом січня 2021 року спеціалістами ЦОП зареєстровано 62 книги обліку розрахункових операцій, 2 розрахункові книжки, 32 реєстратора розрахункових операцій. За заявами платників надано 54 витяги з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 32 книги обліку доходів і витрат. Також видано 64 довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету. Опрацьовано 6 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України.

Окрім надання адміністративних послуг, в ЦОП платникам та громадянам надаються консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та користування електронними сервісами ДПС.

До послуг платників - комп’ютера, які підключені до мережі Інтернет і дають змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді.

Фахівцями інспекції постійно проводяться податкові навчальні тренінги щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, що дуже актуально в умовах сьогодення.

Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Ольга Радіонова також нагадала, що до 1 травня 2021 року триває щорічна кампанія  декларування доходів громадян, отриманих у попередньому році. У разі необхідності платники можуть отримати безкоштовні консультації і допомогу в заповненні податкової декларації в Центрі обслуговування платників.

Наприкінці заходу, Ольга Радіонова звернула увагу присутніх, що інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного, користувачі мають можливість отримувати на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області в доступному зручному форматі з соціальної мережі Facebook та месенджеру Telegram. Це зручно, комфортно та практично.