Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лише легальне працевлатування гарантує працівнику його конституційні права

опубліковано 02 березня 2021 о 08:55

Роз’ясненню порядку оформлення трудових відносин податківці приділяють значну увагу. Питання соціально – економічного захисту найманих працівників широко висвітлюються податківцями у засобах масової інформації, на засіданнях робочих груп, семінарах, нарадах, під час зустрічей з громадськістю і бізнесом.

Чергова інформаційна зустріч з питань детінізації трудових відносин відбулась днями у приміщенні ТК «Альянс» Інгулецького району міста Кривого Рогу. У заході прийняли участь заступник начальника Криворізької південної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Ганна Познякова і заступник начальника Криворізького південного відділу організації роботи ГУ ДПС у Дніпропетровській області Тамара Прохіна.

У своєму виступі Ганна Познякова зазначила, що лише легальне працевлаштування гарантує людині її конституційні права. За фактичне  допущення працівників до роботи без оформлення трудового договору та виплату заробітної плати без нарахування та сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиного внеску) передбачені штрафні санкції.

Також вона ознайомила присутніх з новаціями податкового законодавства; нагадала граничні терміни подання декларації за звітний (податковий) 2020 рік для громадян. Тамара Прохіна висвітлила питання застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій; відповідальність за несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску тощо.

Податківці надали відповіді на запитання учасників зустрічі.

Під час заходу було анонсовано про початок роботи Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Центру обслуговування платників Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС у Дніпропетровській області.