Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія – 2020: що потрібно знати

опубліковано 24 лютого 2020 о 10:46

Про деклараційну кампанію поточного року йшлося під час брифінгу заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Криворізького північного управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Ігоря Тимченка з представниками місцевої телерадіокомпанії.

«З початку деклараційної кампанії громадянами подано до Криворізького північного управління 253 декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік та задекларовано доходів на суму 7,6 млн.гривень. Всього до сплати до бюджету задекларовано податку на доходи фізичних осіб у сумі 308 тис грн, військового збору - 93 тис гривень.

У переважній більшості ці громадяни отримали свої доходи від успадкованого чи отриманого у дарунок майна, від здавання в найм  нерухомого (рухомого) майна, в т.ч. від надання земельних ділянок в оренду, від отримання інвестиційного прибутку та від продажу рухомого та нерухомого майна.» - повідомив посадовець.

Під час спілкування з журналістом, Ігор Тимченко розповів про основні випадки обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи, способи подання та адреси, за якими можна звернутися для декларування або отримання консультацій з цього питання. Нагадав, що граничний термін подання декларації за звітний (податковий) 2019 рік – 30.04.2020.

«Закликаємо громадян не зволікати та вчасно задекларувати свої доходи!» - наостаннє зазначив Ігор Тимченко.