Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кваліфікований та своєчасний розгляд звернень громадян сприяє утвердженню довіри суспільства до органів ДПС

опубліковано 24 лютого 2020 о 10:44

Днями  у виконкомі Криворізької міської ради відбулось   засідання, в ході якого розглядались питання  звернення громадян та соціальні питання. У засіданні прийняв участь  заступник  начальника управління – начальник  відділу адміністрування   податків та зборів  з фізичних осіб Криворізького південного управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Євгеній Кретов.

  Як зазначив Євгеній Кретов, право на звернення є важливим конституційно-правовим засобом захисту та однією із організаційно-правових гарантій дотримання прав і свобод громадян. Питання практичної реалізації громадянами права на звернення, наданого їм Конституцією України, регулюється Законом України «Про звернення громадян».

  За 2019 рік на розгляд надійшло 5 звернень за різною тематикою. Із загальної кількості звернень, 1 звернення колективне та 2 анонімних. Крім того, 1 звернення направлено засобами електронного зв’язку, яке  визнано анонімним та у відповідності до вимог Закону України «Про звернення громадян» з відповідними роз’ясненнями повернуто заявнику, зокрема відповідно до статті  8 Закону України „Про звернення громадян” анонімні звернення розгляду не підлягають. За результатами розгляду 3 - х звернень, у відповідності до вимог чинного законодавства в межах повноважень, заявникам направлені листи – роз’яснення.

За вказаний період надійшло 8 запитів на публічну інформацію. Відповіді підготовлені у встановлені законодавством терміни з посиланням на окремі норми чинного законодавства, якими регламентовано надання публічної інформації.

За 2019 рік надійшло 9 адвокатських запитів, за результатом яких, в межах повноважень, підготовлено листи «Про надання інформації».

  Своєчасний і кваліфікований розгляд звернень громадян призводить до збільшення довіри суспільства до органів ДПС та підвищення їх іміджу, сприяє зростанню податкової свідомості як платників податків, так і громадян щодо добровільної сплати  податків та своєчасному наповненню бюджетів усіх рівнів.