Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено виступ в ефірі телебачення КП КМР ТРК «Міська інформаційна служба» в місті Кам'янське

опубліковано 03 липня 2024 о 12:59

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам'янський регіон) інформує.

Про мінімальне податкове зобов’язання, днями розповідала журналісту КП КМР ТРК «Міська інформаційна служба» заступник начальника Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб  Головного управління ДПС у  Дніпропетровській області Яна Татаруля.

У рамках виступу податківець надала відповіді на запитання, що стосуються особливостей визначення мінімального податкового зобов’язання, запроваджені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Розглянула питання щодо порядку надання податкової знижки, визначений статтею 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями.

Наприкінці Яна Татаруля звернула увагу, що незадекларована праця наносить шкоду державі. Неформальна економіка і незадекларована праця в мирний час обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, сприяють ухиленню від сплати податків, зменшують надходження до державного і місцевих бюджетів.