Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про неприпустимість порушення законодавства про працю під час інформаційної акції у ЦОП міста Жовті Води

опубліковано 03 липня 2024 о 11:45

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) (далі – відділ комунікацій з громадськістю ГУ ДПС) інформує.

Начальник Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олена Дубінчук (далі – Жовтоводська ДПІ) провела інформаційну акцію у приміщенні ЦОПу м. Жовті Води для платників податків, під час якої проінформувала відвідувачів, що питання легалізації  найманої праці, в умовах воєнного стану, не втрачає своєї актуальності.

Олена Дубінчук звернула увагу платників податків, що «незадекларована праця – погано для всіх.

Незадекларована праця завдає шкоди державі. Не уклали трудовий договір із найманим працівником, то сума фінансової санкції може сягати 240 тисяч гривень за кожного неоформленого працівника. За ці кошти можна два роки виплачувати працівнику заробітну плату на рівні мінімальної (8 000 грн) та сплачувати усі податки та збори.

Неформальна економіка і незадекларована праця в мирний час обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, сприяють ухиленню від сплати податків, зменшують надходження до державного і місцевих бюджетів.

Під час спілкування відвідувачі ЦОПу отримали друковану продукцію щодо питань неприпустимості порушення законодавства про працю та які переваги використання легальної праці.