Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Нікопольській ДПІ відбувся коментар про право громадян на податкову знижку

опубліковано 10 червня 2024 о 13:51

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує. 

Заступник начальника Нікопольської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Аліна Бараненко надала коментар представникам медіа щодо права громадян на податкову знижку. 

Фахівець повідомила що платники податків мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених Податковим кодексом України. 

Повний перелік витрат, за які можна отримати податкову знижку, визначається пунктом 166.3 статті 166 Податкового кодексу.

Оформити податкову знижку можна до 31 грудня року, наступного за звітним. Тобто у 2024 році подаються документи за 2023 рік.

Подати документи можна як особисто, так і в електронній формі, скориставшись сервісом "Електронний кабінет платника" та мобільним за стосунком «Моя податкова».