Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 5,3 млрд грн ПДФО – внесок платників Дніпропетровщини до загального фонду державного бюджету

, опубліковано 13 серпня 2024 о 08:59

У січні – липні 2024 року до загального фонду державного бюджету від платників Дніпропетровщини надійшло понад 5,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), що на понад 703,0 млн грн, або на 15,1 відс., більше ніж у січні – липні 2023 року. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Очільниця обласної податкової подякувала платникам за сумлінну сплату податків до бюджетів та звернула увагу, що сума грошових коштів у вигляді міжнародного або вітчизняного гранту, крім бюджетного гранту, виплачена вітчизняними або іноземними організаціями, включається до доходу фізичної особи – резидента та підлягає оподаткуванню ПДФО і військовим збором. 

У разі якщо згідно з нормами міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, платник ПДФО може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, він визначає суму такого зменшення за зазначеними підставами у річній податковій декларації про майновий стан та доходи.