Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cплата податкових зобов’язань з орендної плати за землю на постійному контролі

, опубліковано 12 серпня 2024 о 16:41

Одним з найбільших платників плати за землю Дніпропетровської області, які мають у користуванні земельні ділянки на умовах оренди згідно укладених з органами місцевого самоврядування договорів оренди земельних ділянок міста, на 2019 рік задекларовано та в подальшому зменшено податкове зобов’язання з орендної плати за землю. 

Не погодившись з рішенням ради щодо розміру ставки оподаткування, платником подано позов до суду. 

Документальною перевіркою податкової звітності з орендної плати за землю, проведеною фахівцями Східного міжрегіонального управління ДПС та Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області, донараховано занижену суму податкового зобов’язання. Не погодившись з результатами перевірки платником направлено позов щодо скасування податкового повідомлення – рішення, прийнятого за результатами перевірки. 

Після судових оскаржень рішення органу місцевого самоврядування щодо встановлених ставок орендної плати за землю та результатів перевірки, в частині донарахування орендної плати за землю,  при перегляді раніше прийнятих рішень за нововиявленими обставами, прийнято рішення щодо відмови платнику у задоволенні позову.

У серпні поточного року платником подано уточнюючі податкові декларації з орендної плати за землю на 2019 рік збільшивши податкові зобов’язання на суму 411 103,4 тис грн, які сплачені до бюджету.