Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фактичні перевірки: суб’єкту господарювання податківцями Дніпропетровщини донараховано 475 тис. грн штрафних санкцій

, опубліковано 04 грудня 2023 о 14:18

Управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз діяльності суб’єктів господарювання у сфері торгівлі, громадського харчування, та послуг, контроль за законністю ведення господарської діяльності яких є одним із важливих завдань податкової служби.

Так, у жовтні 2023 року під час заходів з контролю, покладених на Державну податкову службу, фахівцями ГУ ДПС проведено фактичні перевірки магазинів, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

В ході здійснення фактичних перевірок встановлено, що при реалізації алкогольних напоїв у фіскальних чеках не відображались ціфрові значення штрихового коду марки акцизного податку та коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

За результатами перевірочних заходів до суб’єкта господарювання застосовано штрафні санкції у розмірі 475,0 тис. гривень, які сплачені до бюджету у повному обсязі. Крім того, на керівника підприємства складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 155 прим.1 КУпАП.

Нагадуємо, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» зі змінами.