Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інтернет-торгівля: перевірки бізнесу

, опубліковано 27 жовтня 2023 о 17:01

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведена фактична перевірка інтернет-магазину з продажу електроприладів, за результатами якої встановлено факт проведення розрахункових операцій на суму 29 тис. грн без застосування належним чином зареєстрованого РРО або ПРРО.  Це є порушенням п. 1 та п. 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265).

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області вкотре нагадує працюючому бізнесу, що всі суб’єкти господарювання забов’язані виконувати вимоги Закону № 265. Продаж товарів через мережу Інтернет не звільняє від обов'язку державної реєстрації суб’єктів господарювання, а також від використання належним чином зареєстрованої касової техніки.

Законність і діяльність бізнесу з продажу товарів з використанням інтернет-сторінок постійно моніториться податковою службою. Протидія нелегальному ринку обігу товарів в пріоритеті задач податкової служби.

Ефект від ліквідації незареєстрованих суб’єктів господарювання для економіки держави буде значний, адже здійснення господарської діяльності лише зареєстрованими суб’єктами господарювання – це додаткові надходження до бюджету та створення рівних конкурентних умов для працюючого бізнесу.