Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: протидія нелегальному обігу підакцизних товарів у Криворізькому регіоні

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 17:23

З метою боротьби з тіньовим ринком, Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС ) проводяться контрольно – перевірочні заходи діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють операції з підакцизними товарами (алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах).

Так, протягом серпня – жовтня поточного року, у Криворізькому регіоні проведено понад 30 фактичних перевірок, в рамках яких встановлено 50 фактів порушень суб’єктами господарювання податкового законодавства у сфері обігу підакцизних товарів.

За результатами таких заходів порушникам донараховано понад 700,0 тис. грн фінансових санкцій і анульовано 20 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами.

Результат взаємодії ГУ ДПС і Національної поліції України – вилучення із незаконного обігу понад 2,0 тис. пачок тютюнових виробів та 50 літрів алкоголю без марок акцизного податку встановленого зразка на суму майже 100,0 тис. гривень.

Також, податківцями області у складі робочої групи Криворізької міської ради, в рамках кампанії щодо дієвої боротьби з нелегальним обігом підакцизних товарів, у м. Кривому Розі проводиться постійний моніторинг об’єктів бізнесу щодо дотримання законодавства, яке регулює обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За результатами діяльності зазначеної робочої групи прийнято рішення та демонтовано господарські об’єкти.