Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Припинення незаконної реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів

, опубліковано 03 жовтня 2023 о 11:06

Припинення незаконного обігу підакцизного товару, у тому числі з ознаками фальсифікованого виробництва, є одним із важливих завдань податкової служби.

Працівниками управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) спільно з працівниками Національної поліції в одному із кафе м. Дніпра виявлено факт реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів з явними ознаками фальсифікованого виробництва, а також без використання належним чином зареєстрованої касової техніки при продажу товарів. При цьому, документів на походження продукції в торгівельному об’єкті не виявлено. Підакцизні товари реалізовувались без наявності марок акцизного податку.

З метою припинення незаконної діяльності алкогольні напої та тютюнові вироби вилучені з обігу співробітниками Національної поліції.

На винних осіб за порушення законодавства складено адміністративні протоколи.

Незаконна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами призводить до економічних втрат бюджетів. Сьогодні питання сумлінної сплати податків і зборів має надзвичайно велике значення.

Пріоритетними завданнями для ГУ ДПС є боротьба з: незаконним обігом підакцизної продукції; діяльністю суб’єктів господарювання без використання належним чином зареєстрованої касової техніки; використанням бізнесом незадекларованої праці.