Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота мобільного ЦОП з питань РРО/ПРРО, новацій податкового законодавства для суб’єктів господарювання м.Покрова

, опубліковано 28 вересня 2023 о 12:22

22 вересня 2023 року здійснено виїзд мобільного ЦОП ДПІ у м. Покрові  Головного управління ДПС у Дніпропетровській області згідно з графіком за адресами: м. Покров, вул. Героїв України буд. 2-а, вул. Героїв України буд. 5 (3 торгові точки), вул. Центральна буд. 10 (район парку Мозолевського), вул. Торгова буд. 54 (2 торгові точки), вул. Торгова 56, вул. Торгова буд. 49 (2 торгові точки), вул. Торгова буд. 58 (4 торгові точки), вул. Торгова 60, вул. Чіатурська 1 (3 торгові точки).

Фахівцями ДПІ у м. Покрові проведена роз’яснювальна робота стосовно реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265).

У зв’язку з набранням з 01.08.2023 року чинності Закону № 3219 податківці розповіли про відновлення відповідальності за порушення вимог Закону № 265 з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року, про розміри штрафних (фінансових) санкцій. Добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. Платникам податків презентували безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання РРО/ПРРО.

Присутнім надані вичерпні відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності, а також наголошено, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян та бізнесу перед державою зараз важливо як ніколи, адже це забезпечує економічну підтримку та гарантує своєчасність соціальних виплат.

Під час зустрічей кожній фізичній особі - підприємцю вручені буклети та листівки щодо застосування РРО та ПРРО.