Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО та новацій законодавства для суб’єктів господарювання м. Апостолове під час виїзду мобільного ЦОПу

, опубліковано 27 вересня 2023 о 13:57

З метою проведення роз’яснювальної роботи з питань нововведень Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) у частині застосування РРО/ПРРО відповідно до затвердженого графіку мобільний ЦОП Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) 21.09.2023 здійснив виїзд у складі робочої групи до Апостолівської об’єднаної  територіальної  громади за адресами м. Апостолове, вулиця Мічуріна (4 торгівельні точки).

Під час роботи мобільного ЦОПу фахівцями Апостолівської ДПІ проведена роз’яснювальна робота стосовно реєстрації та використання РРО/ПРРО та про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року №268/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265).

Також зазначено, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.

У ході активного діалогу надано вичерпні відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності, а також наголошено, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян та бізнесу перед державою зараз важливо як ніколи, адже забезпечують підтримку економіки громади та країни в цілому.

Під час спілкування серед ФОПів розповсюджено примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС (пам’ятки) з роз’ясненнями щодо реєстрації ПРРО та основних норм Закону № 3219.