Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснення для суб’єктів господарювання м. Кривого Рогу з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України № 3219

, опубліковано 27 вересня 2023 о 13:55

З метою проведення роз’яснювальної роботи з питань нововведень Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) у частині застосування РРО/ПРРО відповідно до затвердженого графіку мобільний ЦОП Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) 21.09.2023 здійснив виїзд у складі робочої групи до Дитячого центру розваг «Планета дітей» та Торгівельного  комплексу «ТЕРРА», розташованого за адресою м. Кривий Ріг, мікрорайон 5-й Зарічний, 11к.

Виїзд забезпечено фахівцями Криворізької північної ДПІ та інших структурних підрозділів ГУ ДПС за участі представника відділу розвитку підприємництва виконкому Покровської районної у місті ради. Також, у заході прийняли участь 34 платника податків - представників малого та середнього бізнесу Покровського району м. Кривого Рогу.

В ході зустрічі податківці ознайомили присутніх з новаціями у законодавстві, зокрема у зв’язку з набранням чинності норм Закону № 3219, окремо зупинившись на особливостях застосування РРО/ПРРО та відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Акцентовано увагу суб’єктів господарювання на необхідності оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно чинного законодавства, перевагах для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин та наслідках використання праці неоформлених працівників.

Додатково, в ході зустрічі, представники ГУ ДПС відзначили, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

         У ході спілкування платникам отримали вичерпні відповіді на запитання та серед учасників заходу розповсюджено примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС (пам’ятки) з роз’ясненнями щодо реєстрації ПРРО та основних норм Закону № 3219.