Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота мобільного ЦОП з питань РРО/ПРРО, новацій податкового законодавства для суб’єктів господарювання м. Павлоград

, опубліковано 26 вересня 2023 о 14:18

Мобільний центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) продовжує надавати послуги громадянам в рамках  ефективної співпраці по актуальним питанням щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219), МПЗ, РРО, надання адміністративних послуг,  користування електронними сервісами ДПС, легалізація заробітної плати та інше.

Так, 19 та 21 вересня поточного року послугами мобільного ЦОП скористалися представники бізнесу торгових об’єктів по пр. Шахтобудівників, вул. Полтавської, вул. Некрасова  та прилеглих вулиць м.Павлограда.

У роз’яснювальній промоакції прийняли участь фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС: Павлоградської державної податкової інспекції, Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб, Павлоградського сектору податкових сервісів управління податкових сервісів та відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії.

Особливу увагу було приділено особливостям та новаціям податкового законодавства, а саме Закону України № 3219. Податківці надали роз’яснення щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України  від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами (далі – Закон № 265).

            Фахівці мобільного ЦОП особливу увагу приділили перевагам  користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, питанням сплати мінімального податкового зобов’язання та легалізації заробітної плати.

Присутні отримали пам’ятки з актуальних питань податкового законодавства.        

У ході активного діалогу з платниками податків податківці надали вичерпні відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності, а також наголосили, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян та бізнесу перед державою зараз важливо як ніколи, адже вони забезпечують економічну підтримку та гарантують своєчасність соціальних виплат.

За результатами проведеної роботи представниками бізнесу було зареєстровано 4 РРО та 30 ПРРО.