Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота під час виїзду мобільного ЦОПу з питань РРО/ПРРО та новацій законодавства для суб’єктів господарювання м. Жовті Води

, опубліковано 26 вересня 2023 о 14:08

З метою проведення роз’яснювальної роботи з питань нововведень Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) у частині застосування РРО/ПРРО відповідно до затвердженого графіку мобільний ЦОП Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) 20.09.2023 здійснив виїзд у складі робочої групи до торгівельних об’єктів м. Жовті Води за адресою вул. Героїв Чорнобиля (Кропоткіна) р-н магазину №50.

Під час роботи мобільного ЦОПу податківці звернули увагу платників на реєстрацію та застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення з 01.08.2023 і з 01.10.2023 відповідальності за порушення норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», проінформували про розміри штрафних (фінансових) санкцій.

У ході активного діалогу платники отримали вичерпні відповіді на запитання та серед учасників заходу розповсюджено примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС (пам’ятки) з роз’ясненнями щодо реєстрації ПРРО та основних норм Закону № 3219.