Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України № 3219 суб’єктам господарювання під час виїзду мобільного ЦОПу до м. Жовті Води

, опубліковано 21 вересня 2023 о 14:48

З метою якісного надання платникам адміністративних та інших послуг від ДПС, а також проведення роз’яснювальної роботи з актуальних питань сьогодення 19.09.2023 відповідно до затвердженого графіку мобільним ЦОПом Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) здійснено виїзд до торгівельних об’єктів м. Жовті Води.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено за участі фахівців Жовтоводської ДПІ ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу платникам надані роз’яснення основних нововведень, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219). Акцентовано увагу на питаннях застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (Закон № 265).

У ході діалогу з платниками податківцями надані відповіді на запитання присутніх на зустрічі щодо використання РРО/ПРРО та відповідальності за недотримання положень Закону № 265, а також мінімального податкового зобов’язання.

На заходах присутні отримали роз’яснювальні матеріали інформаційного характеру від ГУ ДПС, зокрема тематичну друковану продукцію стосовно роботи з ПРРО, основних новацій Закону України № 3219 та застосування касової техніки.