Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП – з роз’яснювальною роботою з питань РРО/ПРРО та новацій законодавства для платників м. Жовті Води

, опубліковано 14 вересня 2023 о 10:54

Відповідно до затвердженого графіку 12.09.2023 за участі фахівців Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до платників м. Жовті Води здійснив виїзд мобільний ЦОП.

Під час роботи мобільного ЦОПу платникам надані роз’яснення щодо основних новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219), акцентовано увагу на питанні застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновленні відповідальності за порушення норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (Закон № 265).

У ході спілкування з платникам на зустрічах фахівці податкової відповіли на запитання щодо реєстрації та використання РРО/ПРРО, відповідальності за недотримання норм Закону № 265, а також мінімального податкового зобов’язання.

Учасники зустрічей отримали роз’яснювальні матеріали інформаційного характеру ГУ ДПС, зокрема, щодо роботи з ПРРО, застосування РРО/ПРРО та Закону № 3219.