Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виїзд мобільного ЦОПу: роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО, новацій законодавства для суб’єктів господарювання м. Жовті Води

, опубліковано 11 вересня 2023 о 13:13

Відповідно до затвердженого графіку 07.09.2023 мобільним ЦОПом Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) здійснено виїзд з метою проведення роз’яснювальної роботи з питань РРО/ПРРО, новацій законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 3219). Виїзд мобільного ЦОПу здійснено за участі фахівців Жовтоводської ДПІ ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу платникам надані роз’яснення щодо основних новацій Закону України № 3219, акцентовано увагу на питанні застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (Закону № 265).

У ході спілкування з платниками податківцями надані відповіді на запитання щодо: мінімального податкового зобов’язання, застосування РРО/ПРРО та відповідальності за порушення Закону № 265.

Під час проведення заходів присутнім роздані примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру стосовно використання РРО/ПРРО, основних новацій Закону України № 3219.