Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснювальна робота щодо питань РРО/ПРРО, новацій законодавства для платників під час виїзду до сел Олександрівського старостинського округу

, опубліковано 11 вересня 2023 о 13:09

Мобільним ЦОПом Широківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (ГУ ДПС) 07.09.2023 здійснено виїзд до с. Олександрівка та с. Нове Життя Олександрівського старостинського округу.

У роботі мобільного ЦОПу приймали участь фахівці Широківської ДПІ ГУ ДПС.

Під час виїзду проведена інформаційно-роз’яснювальна робота із суб’єктами господарювання – фізичними особами, які займаються торгівельною діяльністю, щодо:

- основних новацій законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219);

- змін, внесених Законом № 3219 до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (із змінами) (далі – Закон № 265) у частині реєстрації та застосування РРО/ПРРО і поновлення відповідальності за порушення вимог Закону № 265. 

Спеціалісти ДПІ проінформували платники податків про обов’язок застосування РРО/ПРРО, про відновлення проведення перевірок та застосування штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Фахівцями ГУ ДПС надана практичні поради, зокрема, щодо реєстрації та закриття РРО, ПРРО, видачі касових чеків, формування звітів.

Учасники зустрічі також отримали відповіді на запитання стосовно: нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, справляння єдиного податку.

Робота мобільного ЦОПу пройшла в атмосфері ділового партнерства.