Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219 під час виїзду мобільного ЦОПу до торгівельних об’єктів м. Дніпра

, опубліковано 08 вересня 2023 о 11:35

З метою проведення роз’яснювальної роботи з нововведень Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 3219), зокрема у частині застосування РРО/ПРРО, відповідно до затвердженого графіку мобільний ЦОП Шевченківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) здійснив виїзди робочої групи до торгівельних об’єктів м. Дніпра:

- 05.09.2023 – до ТЦ «Пассаж»;

- 07.09.2023 – до ТЦ «MERLIN» та ТЦ «АРБАТ».

Під час виїзду податківці ознайомили платників з основними новаціями Закону України № 3219. Суб’єктам господарювання доведена інформація про необхідність використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) при проведенні розрахункових операцій. Фахівці ГУ ДПС звернули увагу на поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням норм Закону № 3219.

Також платникам надані: роз’яснення щодо функціонування Електронного кабінету та практичні консультації щодо його використання.

У ході діалогу платники отримали відповіді на запитання, серед них розповсюджено 28 пам’яток тематичної друкованої продукції ГУ ДПС з роз’ясненнями щодо: реєстрації РРО/ПРРО та основних норм Закону України № 3219.