Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО та новацій податкового законодавства під час виїзду мобільного ЦОПу до м. Апостолове

, опубліковано 08 вересня 2023 о 11:32

Мобільним ЦОПом Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) для проведення роз’яснювальної роботи відповідно до графіку 07 вересня 2023 року здійснено виїзд мобільного ЦОПу до 5 торгівельних точок м. Апостолове. Виїзд мобільного ЦОПу забезпечено за участі фахівців Апостолівської ДПІ ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу фахівцями ДПІ проінформовано суб’єктів господарювання (СГ) стосовно реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265).

У зв’язку з набранням чинності Закону України від 30 червня 2023 року   № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) зупинилися на відновленні з 01.08.2023 та 01.10.2023 відповідальності за порушення норм Закону № 265 на та розмірах штрафних (фінансових) санкцій. Податківці зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок та повідомили платникам про безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання ПРРО.

Під час спілкування із СГ фахівці податкової надали відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО та особливостях застосування штрафних санкцій за порушення Закону № 265. Наголошено на сумлінному виконанні платниками податкових зобов’язань.

Під час зустрічей кожній фізичній особі – підприємцю вручені примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС (буклети та листівки) роз’яснювального характеру щодо застосування РРО та ПРРО.