Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО, новації Закону України № 3219під час виїзду мобільного ЦОПу до м. Зеленодольськ

, опубліковано 01 вересня 2023 о 16:46

Для проведення роз’яснювальної роботи мобільним ЦОПом Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) відповідно до графіку 29 серпня 2023 року здійснено виїзд до торгівельних точок м. Зеленодольська.

Під час роботи мобільного ЦОПу фахівцями Апостолівської ДПІ ГУ ДПС надані роз’яснення стосовно реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265) у зв’язку з набранням чинності Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219). Податківці проінформували, що з 01.08.2023 та з 01.10.2023 відновлена відповідальність суб’єктів господарювання за недотримання положень Закону № 265, повідомили про розміри штрафних (фінансових) санкцій, що застосовуються за такі порушення. Акцентували увагу, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок та довели до платників інформацію про безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання ПРРО.

У ході діалогу спеціалісти ГУ ДПС надали вичерпні відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО, а також наголосили, що сумлінне виконання платниками податкових зобов’язань забезпечує економічну підтримку не тільки регіону, а і усієї держави, гарантує своєчасність соціальних виплат.

Під час зустрічей кожній фізичній особі – підприємцю вручені буклети та листівки ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру з питань використання РРО/ПРРО.