Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП до платників з роз’ясненнями з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219, мінімального податкового зобов’язання

, опубліковано 29 серпня 2023 о 10:38

Мобільним ЦОПом Широківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (ГУ ДПС) здійснено виїзди на територію Широківської сільської ради з метою проведення роз’яснювальної роботи з платниками податків.

У роботі мобільного ЦОПу прийняли участь фахівці Широківської ДПІ ГУ ДПС.

Під час виїзду податківці ознайомили платників з основними змінами, що запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219), зокрема внесені до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) стосовно реєстрації та застосування РРО/ПРРО, поновлення відповідальності за порушення норм Закону № 265. Проінформовано суб’єктів господарювання (СГ), що з 01 серпня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п.1 ст. 17 Закону № 265.

Також платникам повідомлено, що безкоштовне програмне рішення для використання СГ ПРРО, інструкції щодо встановлення та налаштування ПРРО, заповнення форм, форми ПРРО, роз’яснення для платників, найпоширеніші запитання СГ та відповіді на них розміщено на головній сторінці вебпорталу ДПС України https://tax.gov.ua у банері «Програмні РРО».

Фахівцями мобільного ЦОПу надані практичні поради щодо реєстрації та закриття РРО/ПРРО, видачі касових чеків, формування звітів тощо. Учасники зустрічі також отримали відповіді на запитання, зокрема, щодо: нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), справляння єдиного податку.

Під час виїзду мобільного ЦОПу присутнім роздана тематична друкована продукція ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру, зокрема, з питань сплати МПЗ, застосування РРО/ПРРО з урахуванням положень Закону № 3219, основних нововведень Закону України № 3219.

Робота мобільного ЦОПу пройшла в атмосфері ділового партнерства та взаємоповаги.