Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219 під час виїзду мобільного ЦОПу до смт Юр’ївка

, опубліковано 29 серпня 2023 о 10:03

Мобільним ЦОПом Юр’ївської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) для проведення роз’яснювальної роботи, зокрема серед фізичних осіб – підприємців (ФОП), 23 серпня 2023 року здійснено виїзд до торгівельних об’єктів смт Юр’ївка Юр’ївської селищної територіальної громади (ТГ).

Під час виїзду проведено 7 зустрічей з платниками податків.

Платників, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, та їх найманих працівників поінформовано про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219).

Також надана інформація про особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами (алкогольними напоями, тютюновими виробами), щодо важливості та необхідності відображення суб’єктами господарювання у чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо у частині використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також зазначення цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

Поінформовано про порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками, а також про переваги для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин. Ознайомлено з наслідками використання праці неоформлених працівників.

Надані роз’яснення щодо обов’язку подання громадянами відомостей про зміни даних до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Під час виїзду мобільного ЦОПу серед присутніх розповсюджені примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру, зокрема, щодо: сплати мінімального податкового зобов’язання фізичними особами, реєстрації та застосування РРО/ПРРО з урахуванням положень Закону України № 3219 та основних новацій, запроваджених Законом України № 3219.