Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219, мінімального податкового зобов’язання та надання адміністративних послуг під час виїзду до с. Мар’янівка

, опубліковано 28 серпня 2023 о 11:14

Жовтоводською ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) задля забезпечення належної взаємодій з органами державної влади, місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання 22.08.2023 відповідно до затвердженого графіку проведено виїзд мобільного ЦОПу до с. Мар’янівка Жовтоводської міської територіальної громади.

Під час роботи мобільного ЦОПу фахівці Жовтоводською ДПІ ГУ ДПС повідомили присутніх про новації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану» (Закон України № 3219). Ознайомили присутніх з Інформаційним листом ДПС України №4/2023 «Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу». Довели присутнім інформацію, що Законом України № 3219 внесені зміни, зокрема до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). Так, з 01 серпня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п.1 ст. 17 Закону № 265.

Також податківці повідомили, що актуальним питанням сьогодення є нарахування та сплата мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) фізичними особами – власниками земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. Нагадали, що МПЗ для фізичних осіб – це мінімальний розмір податку, який має сплатити власник або користувач земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

Присутнім роздано тематичну друковану продукцію (листівки, буклети та брошури) ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру: «Мінімальне податкове зобов’язання – фізичним особам», «До уваги платників податків – фізичних осіб щодо мінімального податкового зобов’язання», «8 легких кроків роботи з ПРРО», «Закон України № 3219: закінчення дії спрощеної системи з особливостями оподаткування – нюанси для платників єдиного податку», «Закон України № 3219: щодо оподаткування ПДФО «донатів», компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна», «Закон України № 3219: особливості переходу на сплату податку на прибуток підприємств», «Закон України № 3219: особливості складання декларації з податку на прибуток підприємств, визначення податкового звітного періоду та обсягу річного доходу», «Закон України № 3219: особливості сплати єдиного внеску у період дії воєнного стану», «Закон України № 3219: особливості сплати ПДВ після переходу зі спрощеної системи з особливостями оподаткування».

Також від мешканців громади прийнято 4 заяви щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (форма № 10ДР); заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5ДР).