Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219, МПЗ під час виїзду мобільного ЦОПу до Маломихайлівського старостинського округу

, опубліковано 25 серпня 2023 о 15:40

До мешканців Маломихайлівського старостинського округу Криничанської селищної територіальної громади (ТГ) в Кам’янському районі згідно із затвердженим графіком 18.08.2023 організовано виїзд мобільного ЦОПу Криничанської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) за сприянням старости Маломихайлівського старостинського округу Криничанської селищної ТГ Кам’янського району.

Під час зустрічі фахівці податкової акцентували увагу на важливості співпраці з органами місцевого самоврядування.

Одним із основних завдань органів Державної податкової служби України є роз’яснення законодавства серед платників податків, зокрема запроваджених змін. Адже, законодавча обізнаність платників – це надійний фундамент роботи бізнесу у рамках правого поля та забезпечення стабільного наповнення бюджетів.

Податківці проінформували мешканців громади про новації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України» (Закон України № 3219).

Звернули увагу на реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»  (зі змінами) (далі – Закон № 265). Зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.

Нагадали, що 2022 рік – перший рік, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) та звернули увагу на терміни сплати фізичними особами – платниками податків – власниками/користувачами сільськогосподарських угідь МПЗ.

Фахівці ДПІ приділили увагу перевагам користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, у тому числі Електронним кабінетом, для роботи в якому необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи (далі – КЕП), зокрема, у пунктах кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або скористатись можливостями банківських установ.

Відвідувачів ознайомлено зі сторінками ДПС України та ГУ ДПС у соціальній мережі Facebook, а також Telegram-каналом ДПС України.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, прийняті заяви для проведення звірки даних, використаних для розрахунку МПЗ. Надані консультації з питань сплати земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, і практична допомога громадянам в отриманні безкоштовних КЕП та.

Також надана для розміщення у ЦНАПі та адмінбудівлі громади тематична друкована продукція інформаційно-роз’яснювального характеру, підготовлена фахівцями ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу присутні подякували працівникам податкової за надану можливість отримати послуги і консультації,  висловили бажання комунікувати з питань надання адміністративних послуг і у подальшому.