Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виїзд мобільного ЦОПу до с. Варварівка Юр’ївської тергромади: надання роз’яснень з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219, мінімального податкового зобов’язання

, опубліковано 24 серпня 2023 о 16:02

Для проведення роз’яснювальної роботи мобільним ЦОПом Юр’ївської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) відповідно до графіку 21.08.2023 здійснено виїзд мобільного ЦОПу до суб’єктів господарювання на торгівельні точки с. Варварівка Варварівського старостинського округу Юр’ївської селищної територіальної громади Павлоградського району.

Під час зустрічей платників, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, та їх найманих працівників проінформовано про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219).

Також надана інформація про особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами (алкогольними напоями, тютюновими виробами), щодо важливості та необхідності відображення суб’єктами господарювання у чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо у частині використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також зазначення цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

Акцентовано увагу на порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками, а також на переваги для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин. Акцентовано увагу на наслідках використання праці неоформлених працівників.

Надані роз’яснення щодо обов’язку подання громадянами відомостей про зміни даних до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Під час виїздів мобільного ЦОПу присутнім роздана тематична друкована продукція ГУ ДПС, зокрема, з питань МПЗ для фізичних осіб, реєстрації та використання РРО/ПРРО у рамках Закону України № 3219, новацій Закону України № 3219 з єдиного податку, ПДФО, податку на прибуток підприємств, ПДВ, єдиного внеску.