Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП до мешканців с. Шевченкове Дубовиківської ТГ – з адміністративними послугами

, опубліковано 10 серпня 2023 о 13:25

Задля реалізації податкового сервісу щодо якісного надання адміністративних та інших послуг від ДПС платникам 09.08.2023 здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (ЦОП) Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до села Шевченкове Шевченківського старостинського округу Дубовиківської територіальної громади (ТГ).

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено за участі заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, начальника Васильківської ДПІ ГУ ДПС Бондаренко Маргарити, фахівців Васильківської ДПІ ГУ ДПС та Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення  камеральних  перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС.

Під час зустрічі у форматі відеозв’язку Леонов Валерій акцентував увагу платників, які завітали до мобільного ЦОПу, на послугах, що можна отримати у мобільному ЦОПі, на обов’язковості та важливості оформлення трудових відносин  із найманими працівниками та своєчасній сплаті податків і зборів.

Бондаренко Маргарита ознайомила присутніх з переліком документів, що потрібні для отримання послуг у мобільному ЦОПі, режимом його роботи, контактними номерами телефонів, за якими платники можуть отримати відповіді на питання, надала роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом. Начальник ДПІ звернула увагу платників на порядок та терміни надання відомостей про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОК ПП) і мають відмітку у паспорті) у зв’язку зі змінами назви населених пунктів та вулиць для внесення таких змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Для фізичних осіб – підприємців та представників бізнесу, які відвідали мобільний ЦОП, розглядались питання щодо новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219), зокрема щодо обов’язкового використання суб’єктами господарювання під час проведення розрахункових операцій РРО/програмних РРО, поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а також питання оформлення трудових відносин з найманими працівниками та легалізації заробітної плати. Платників податків проінформовано про основні положення Інформаційного листа ДПС України № 4/2023: «Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу» та з інформаційною листівкою з переліком відокремлених пунктів реєстрації КНЕДП ДПС.

Відвідувачі мобільного ЦОПу отримали вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили, зокрема, щодо: новацій Закону України № 3219, у тому числі використання РРО/ПРРО; порядку заміни РНОК ПП, у т. ч. для внутрішньо переміщених осіб, порядку його отримання для малолітніх дітей; уточнення даних про земельні ділянки; пільг зі сплати податків та порядку їх отримання; заповнення річної податкової декларації про майновий стан і доходи та порядку отримання податкової знижки; сплати плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплати загального мінімального податкового зобов’язання, користування Електронним кабінетом.

Працівниками податкової служби під час виїзду прийнято: 29 заяв за формою № 5ДР, 25 заяв на проведення звірки з плати за землю, 15 заяв на проведення звірки з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної  ділянки, 2 заяви за формою № 1ДР, 2 заяви за формою № 10ДР; видано 16 РНОК ПП; вручено платникам податків – фізичним особам 172 податкових повідомлень-рішень за формою МПЗФ.

Також зі старостою Шевченківського старостинського округу обговорювались питання  подальшої співпраці з питань, якими цікавилися відвідувачі мобільного ЦОПу, задля надання якісних адміністративних  послуг.