Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові реалії у період війни – тема зустрічі, проведеної податківцями Дніпропетровщини з бізнесом

, опубліковано 25 травня 2022 о 12:59

Взаємодія з платниками податків – важливий напрямок роботи податківців, особливо сьогодні.

Під час дії воєнного стану для адаптації бізнесу Урядом внесено значні зміни до податкового законодавства, які направлені на те, щоб економіка нашої держави також працювала.

З метою інформування платників податків про деякі новації податкового законодавства, запроваджені на період дії воєнного стану, сьогодні, 25.05.2022, у форматі он-лайн відбулась зустріч фахівців податкової служби області з представниками Спілки українських підприємців (далі – СУП) та бізнес-спільнотою Дніпропетровщини.

У заході прийняли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Валерій Леонов; начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Манушак Осипова; заступник начальника відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Ірина Жуковіна; головний державний інспектор відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Світлана Плоха та представники бізнесу.

Тема зустрічі «Податкові реалії у період війни».

«Сьогодні ми всі, як ніколи, тримаємо стрій на різних фронтах. Економічний фронт не менш важливий для нашої країни і тому держава підтримує бізнес, запроваджуючи умови, за яких підприємництво може продовжувати функціонувати. Бізнес Дніпропетровщини розуміє наскільки важливо для наближення Перемоги над ворогом та відновлення нашої країни, щоб економіка продовжувала працювати», – зазначив Валерій Леонов.

Заступник начальника ГУ ДПС ознайомив присутніх з динамікою надходжень у 2022 році.

«Незважаючи на складну економічну ситуацію, платники Дніпропетровщини продовжують тримати економічний та фінансовий фронт. Вони не тільки сплачують податки до державного та місцевих бюджетів регіону, а і забезпечують стабільне їх зростання у порівнянні з аналогічним періодом минулого року», – зауважив Валерій Леонов.

Заступник начальника ГУ ДПС подякував усім платникам, хто сумлінно ставиться до своїх податкових обов’язків і ще раз наголосив на важливості і необхідності своєчасної і в повному обсязі сплати податків і зборів сьогодні.

На зустрічі розглядались особливості оподаткування ПДВ під час дії воєнного стану; питання реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, відповідальності за неподання звітності та несвоєчасну сплату податків.

Крім того, також обговорювались особливості оподаткування «спрощенців» 3-ї групи зі ставкою єдиного податку 2 % доходу, а саме: основні моменти, на які необхідно звернути увагу платникам, які перейшли на 2 % доходу, у т. ч. юридичним особам, які до цього знаходились на загальній системі оподаткування.

Зворотний зв'язок з платниками податків – це важливий чинник комунікацій, який, як ніколи, необхідний у сьогоднішніх реаліях.

Під час зустрічі у форматі конструктивного діалогу обговорювались нагальні для суб’єктів господарювання питання.  

Адже саме конструктивний діалог з актуальних питань, активне обговорення важливих тем – це та робота, яка сприяє зміцненню партнерських відносин між бізнес-спільнотою і податковою службою, підвищує рівень співпраці з платниками.