Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юридичні особи Дніпропетровщини у січні – квітні 2022 року спрямували до місцевих бюджетів понад 169 млн грн єдиного податку

, опубліковано 25 травня 2022 о 09:56

Юридичні особи у січні – квітні 2022 року спрямували до місцевих бюджетів Дніпропетровщини майже 169,6 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2021 року надходження збільшились майже на 12,7 млн грн або на 8,1 відсотків.

Звертаємо увагу, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відс. доходу суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за вибором у паперовій формі або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотримання вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронні довірчі послуги».

Суб’єкт господарювання, у разі не можливості подання заяви до контролюючого органу за місцем податкового обліку, може подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування у паперовій формі до будь-якого найближчого контролюючого органу.

Також суб’єкт господарювання має можливість подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відс. через Електронний кабінет.