Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО/ПРРО на черговому онлайн семінарі для ФОПів Криворіжжя

, опубліковано 23 лютого 2022 о 16:45

Проведення розрахунків фізичними особами – підприємцями (ФОП) у готівковій/безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) є важливим питанням сьогодення для малого і середнього бізнесу.

У 2022 році Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС активно проводить інформування підприємців з цього питання.

Дотримання платниками податків вимог законодавства щодо обов’язкового застосування РРО/ПРРО – мета, з якою ГУ ДПС протягом лютого – березня 2022 року за допомогою платформи ZOOM проводить семінари з питань запровадження РРО/ПРРО за участі ФОП відповідних територіальних громад та керівників структурних підрозділів ГУ ДПС.

 

Сьогодні, 23.02.2022, провідні фахівці ГУ ДПС на чолі з в. о. начальника ГУ ДПС Леоновим Валерієм у форматі онлайн зустрічались з ФОПами Криворіжжя Дніпропетровщини.

Під час спілкування ФОПам наголошено на тому, що відповідно до норм законодавства України, які почали діяти з 01 січня 2022 року, всі ФОПи – платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані у разі здійснення розрахунків у готівковій/безготівковій формі використовувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.

«Детінізація економіки неможлива без легального ведення бізнесу. Щоб процес впровадження РРО та програмних РРО був легким і доступним для платників, податкова служба області з початку 2022 року проводить масштабну роз’яснювальну роботу. Робоча група ГУ ДПС здійснювала виїзди мобільним ЦОПом до торгівельних центрів та комплексів, а також інших місць концентрації ФОПів по усій області, зокрема, міст Дніпра, Кривого Рогу, Новомосковська, Павлограда. Під час таких виїздів податківці спілкувались з платниками, відповідали на питання і надавали практичну допомогу. Ми завжди готові до спілкування з актуальних питань. І сьогодні просимо бути активними та скористатись можливістю задавати питання безпосередньо фахівцям та отримати відповіді», – зазначив Валерій Леонов.

ФОПам доведено інформацію про 8 легких кроків роботи з ПРРО. Особливу увагу приділено перевагам ПРРО перед класичним РРО. При цьому, ФОПи на свій власний вибір визначають використовувати чи класичний РРО, чи ПРРО.

Також під час семінару платників проінформували про субсайт «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» та сторінку у мережі Фейсбук «ДПС у Дніпропетровській області», на яких оприлюднюються актуальні та важливі матеріали з питань законодавства, зокрема з питань застосування РРО/ПРРО, діяльності податківців Дніпропетровщини, міститься інформація про електронні сервіси, контакти та інше.

Комунікації з платниками у форматі діалогу мають певний результат: ФОПи отримали важливу і необхідну інформацію щодо норм законодавства, пов’язаних із застосування РРО/ПРРО, яка дозволить працювати у законодавчому полі.