Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення суб’єктам господарювання м. Першотравенська питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 21 січня 2022 о 16:15

Згідно затвердженого графіку роботи мобільного ЦОП Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) працівники ЦОП Першотравенської ДПІ ГУ ДПС відвідали ряд торгівельних місць м. Першотравенська, а саме:

- 19 січня 2022 року – торгівельні місця, розміщені на території ринку «Южний» за адресою: м. Першотравенськ, вул. Горького;

- 20 січня 2022 року – торгівельні місця, розміщені на території магазину «Южний» за адресою: м. Першотравенськ, вул. Горького, буд. 5;

- 21 січня 2022 року – торгівельні місця, розміщені вздовж вул. Шахтарської Слави м. Першотравенська.

Під час роботи фахівці ЦОП Першотравенської ДПІ надали присутнім громадянам та фізичним особам – підприємцям (ФОП) вичерпну інформацію щодо обов’язку здійснення розрахункових операцій із застосуванням РРО або ПРРО ФОПами – платниками єдиного податку другої – четвертої груп з 01.01.2022.

Також податківці повідомили, що суб’єкти господарювання мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО, розповіли, що ПРРО – це програма, або додаток на смартфоні, планшеті, комп’ютері, які дозволяють з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно.

Представники податкової служби акцентували увагу, що інструкції стосовно встановлення та налаштування ПРРО, роз’яснення для платників, форми ПРРО, запитання – відповіді суб’єктів господарювання розміщено на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України у спеціальному банері «Програмні РРО».

Під час проведення масово – роз’яснювальної роботи щодо обов’язку використання РРО/ПРРО фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу ГУ ДПС, 37 ФОПам – платникам єдиного податку другої – третьої груп було вручено відповідні пам’ятки.

Крім того, присутнім надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом та роздані брошури, листівки інформаційно-роз’яснювального характеру.

Також, фахівцями мобільного ЦОП ознайомлено громадян зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram – каналом, сторінкою ГУ ДПС на Facebook.

У ході роботи мобільного ЦОП фахівцями Першотравенської ДПІ ГУ ДПС присутнім донесено важливу інформацію про обов’язкове подання до контролюючих органів відомостей про зміну даних, які вносяться до Державного реєстру фізичних осіб за ф. № 5ДР або «Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта» за ф. № 5ДРП відповідно. Зазначені заяви подаються особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу. Такі заяви можливо подати у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису через Електронний кабінету. Для фізичних осіб в Електронному кабінеті об’єднано сервіси для громадян в окремий «Е-кабінет для громадян», який надає можливість доступу до реєстраційних даних. Внесення змін до Державного реєстру та окремого реєстру Державного реєстру здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання фізичною особою Заяви за ф. № 5ДР або Заяви за ф. № 5ДРП до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання).