Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО/ПРРО: дводенний візит податківців Дніпропетровщини до малого бізнесу Криворіжжя з роз’ясненнями. Важлива локація – центр підтримки підприємців «ДІЯ. БІЗНЕС. КРИВИЙ РІГ»

, опубліковано 21 січня 2022 о 16:08

З метою активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи на місцях стосовно впровадження законодавчих змін щодо використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних РРО (ПРРО) фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП) – платниками єдиного податку другої – четвертої груп під час ведення господарської діяльності робочою групою Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) на чолі з заступником начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леоновим Валерієм 20.01.2022 та 21.01.2022 здійснено виїзди до Криворізького регіону Дніпропетровщини, під час яких проведені зустрічі з ФОПами та їх представниками не тільки в офлайн форматі (20.01.2022), а і одночасно в онлайн та офлайн форматах (21.01.2022).

У робочій групі від ГУ ДПС задіяні: начальник управління інформаційної взаємодії Осипова Манушак; начальник управління електронних сервісів Свірська Алла; начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Самсоненко Євгенія; заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Дудник Роман; головний державний інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб Сова Ріта, головний державний інспектор відділу пресслужби та адміністрування субсайту управління інформаційної взаємодії Шакович Дмитро.

У зустрічах також прийняли участь, зокрема, фахівці Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС та Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС; управлінь ГУ ДПС: з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків, податкового адміністрування фізичних осіб; представники виконкомів Криворізької міської ради та Інгулецької районної у місті Кривому Розі ради.

Відкриваючи зустрічі та спілкуючись з платниками податків, голова робочої групи Леонов Валерій звернув увагу на те, що головною метою проведення заходів є роз’яснення суб’єктам господарювання норм законодавства, що регулюють питання застосування РРО/ПРРО, а також обов’язковість їх використання для більшості підприємців, зокрема для ФОПів – платників єдиного податку другої, третьої та четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції.

Фахівці податкової служби Дніпропетровської області відвідали місця здійснення діяльності ФОПів у м. Кривому Розі:

- 20.01.2022 – ТРК «СОНЯЧНА ГАЛЕРЕЯ», ТОРГІВЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «ТЕРРА», ТЦ «ЛІБЕРТІ»;

- 21.01.2022 – ТОРГІВЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «ПЛАЗА 2», ГОТЕЛЬ «REIKARTZ АВРОРА. КРИВИЙ РІГ» та «ДІЯ. БІЗНЕС. КРИВИЙ РІГ».

Під час діалогу з ФОПами обговорювались нагальні питання, пов’язані з використанням РРО/ПРРО, а саме: обов’язковість застосування з 01.01.2022 РРО/ПРРО ФОПами – «спрощенцями», порядок реєстрації ПРРО, переваги безкоштовного ПРРО а також необхідність ведення обліку товарних запасів.

ФОПи активно долучились до спілкування з працівниками податкової служби, адже питання використання РРО/ПРРО зараз є одним із актуальних для малого бізнесу.

У ході комунікації з підприємцями, податківці роз’яснювали законодавчі нововведення, відповідали на питання, обмінювались інформацією.

Платники отримали від держслужбовців інформаційні матеріали з актуальними роз’яснюваннями із зазначеної тематики.

Безпосередні комунікації з ФОПами мають позитивну динаміку розвитку партнерських і довірчих взаємовідносин з платниками податків, а оперативне і повне інформування про новації законодавства, своєчасна практична допомога від податкової служби сприяють проведенню підприємницької діяльності у рамках діючого законодавства і виключають порушення його норм.

На зустрічах також особливу увагу акцентовано на можливостях субсайту «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» офіційного вебпорталу ДПС України, який є головним інформаційним майданчиком податкової служби області та потужною комунікаційною платформою для платників податків, а також офіційних сторінок «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook, на яких розміщена вся необхідна інформація, зокрема стосовно РРО/ПРРО.

Ефективна співпраця з бізнесом направлена на виховання у представників підприємництва свідомого ставлення до сумлінної сплати податків. Адже від цього залежить добробут і кожного з нас, і держави в цілому.

Тому робота податкової служби Дніпропетровської області з цьому напрямку  продовжується.