Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни у застосуванні РРО з 01.01.2022 під час спілкування з фізичними особами – підприємцями

, опубліковано 28 січня 2022 о 13:04

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра) інформує.

За сприянням адміністрації ТЦ «Центральний універмаг» м. Дніпра (далі – ТЦ ЦУМ) та за участі Головного управління ДПС у Дніпропетровської області (далі – ГУ ДПС) у приміщенні ТЦ ЦУМ відбулась зустріч з платниками податків – фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП), які здійснюють свою діяльність на площах торгівельного центру.

Від ГУ ДПС у заході взяли участь: начальник Шевченківської ДПІ Тетяна Литвиненко, начальник Соборного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб (далі – Соборний відділ податків і зборів з фізичних осіб) Федір Терханов, заступник начальника Шевченківської ДПІ Олена Шиян, заступник начальника Соборного відділу податків і зборів з фізичних осіб Оксана Волкова та головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Юрій Полунін.

Під час зустрічі з ФОПами обговорювались питання, пов’язані з використанням реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/програмних РРО (далі – ПРРО), а саме: обов’язковість застосування з 01.01.2022 РРО/ПРРО ФОПами – «спрощенцями», порядок реєстрації ПРРО, переваги ПРРО, а також необхідність ведення обліку товарних запасів.

Наостанок, податківці відповіли на чисельні запитання підприємців, які здійснюють діяльність у ТЦ ЦУМ, та надали інформаційні матеріали з питань змін у застосуванні РРО/ПРРО з 01.01.2022 та контакти, за якими можна звернутись для отримання консультацій з цього питання.

Потім представники ГУ ДПС відвідали торгівельні місця у ТЦ «Пасаж», де провели роз’яснювальну роботу з ФОПами – «спрощенцями» щодо необхідності встановлення з 01.01.2022 РРО/ПРРО. Під час спілкування фахівці податкової служби області акцентували увагу підприємців на праві вибору щодо застосування РРО або ПРРО.

Крім того, представники бізнесу ТЦ «Пасаж» отримали інформаційні матеріали щодо реєстрації ПРРО та номера телефонів, за якими можна отримати консультації з питань встановлення та використання РРО або ПРРО.