Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Тернівського району м. Кривий Ріг

, опубліковано 28 серпня 2021 о 12:25

З метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичним та юридичним особам, розширення кола суб’єктів звернень, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників (далі – мобільний ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС), 19.08.2021 проведено виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті раді (далі – Прозорий офіс) за адресою: Дніпропетровська область, Тернівський район,вул. Ухтомського, буд. 23.

Виїзд здійснено у складі заступника начальника Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС Олега Ємельяненка; старшого державного інспектора Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС Інни Оніщенко; завідувача сектору надання адміністративних та інших послуг Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС Сергія Сосницького.

Сергій Сосницький повідомив відвідувачам Прозорого офісу про графік роботи ЦОПу Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС, за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі; які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

У процесі бесіди було роз’яснено норми діючого податкового законодавства, визначено терміни обміну інформацією з питань нарахування земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначення пільгової категорії платників податків, надано консультації стосовно заповнення Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форм № 5ДР) та з питань повернення податкової пільги за навчання, інші питання.

Інна Оніщенко надала консультації щодо роботи «Електронного кабінету» платника. Вона зазначила, що одна з ключових функцій податкової служби – зробити процес роботи з платниками податків максимально автоматизованим та, у період карантинного режиму, максимально безпечним. Зазначила, що безкоштовним сервісом «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

Звернула увагу, що для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи, та зазначила адреси пунктів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС:

- м. Дніпро, просп. Слобожанський, буд. 95 а (Лівобережна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Дніпро, просп. Богдана Хмельницького, буд. 25 (Шевченківська ДПІ     ГУ ДПС);

- м. Кривий Ріг, просп. Героїв – підпільників, буд 42 (Криворізька північна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Кривий Ріг, вул. Пушкіна, буд 4 (Криворізька південна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, буд 148а (Криворізька ДПІ ГУ ДПС).

Інна Оніщенко інформувала присутніх про набрання чинності Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Вона повідомила, що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування, які терміни його проведення, які активи підлягають декларуванню, хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням.

Олег Ємельяненко проінформував з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи. Він акцентував увагу присутніх, що одним із показників цивілізованості суспільства та розвитку економіки є рівень добровільної сплати податків і зборів та закликав долучитися до одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

За результатами роботи мобільного ЦОПу:

- надані адміністративні послуги: прийнято від фізичних осіб 7 заяв за формою № 5ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, 7 заяв про отримані доходи; 5 заяв про відсутність заборгованості по земельному податку; заява про надання довідки підтвердження податкового резидента України,

- надані усні консультації щодо сплати земельного податку 12 громадянам, орендної плати за землю 9 громадянам, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та декларування доходів громадян – 11 платникам.

У Прозорому офісі розміщено друковану продукцію про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.