Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для мешканців Божедарівської селищної територіальної громади

опубліковано 28 серпня 2021 о 11:26

До мешканців смт Божедарівка Божедарівської селищної територіальної громади в Кам’янському районі 26 серпня 2021 року організовано виїзд мобільного ЦОПу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за участі в. о. заступника начальника ГУ ДПС Валерія Леонова (у режимі онлайн), заступника начальника Криничанської ДПІ ГУ ДПС у Дніпропетровській області Альони Кошелєвої, працівників ЦОПу Криничанської ДПІ ГУ ДПС та за сприянням голови Божедарівської селищної ради Кам’янського району Володимира Дерка. Відстань від будівлі Криничанської ДПІ ГУ ДПС до адміністративної будівлі Божедарівської селищної ради складає 32 кілометри.

Під час роботи мобільного ЦОПу Валерій Леонов звернув увагу на те, що на сьогоднішній день пріоритетним питанням є налагодження системної партнерської роботи з територіальними громадами щодо надання адміністративних послуг, інформаційно-роз’яснювальної підтримки шляхом проведення виїзних семінарів-нарад, засідань «круглих столів» та акцентував увагу присутніх на набрання чинності Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Альона Кошелєва проінформувала мешканців громади, що з 01 вересня 2021 року стартує кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами доходів та надала відповіді з питань застосування положень Податкового кодексу України стосовно такого декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Під час заходу платникам були роз’яснені переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема «Електронним кабінетом». Ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook.

На інформаційному стенді розміщено актуальну для мешканців інформацію, а саме: листівку «До якого контролюючого органу необхідно звертатись ФО (громадянам) для звірки даних щодо плати за землю?»; листівку «Визначення об’єкта та бази оподаткування для транспортного податку»; брошуру «Про заповнення реквізиту «Призначення платежу» в розрахункових документах»; буклет «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб», брошуру «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування», пам’ятку «Одноразове добровільне декларування».

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, від мешканців громади прийнято:

- 22 заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5ДР)

- 7 заяв на звірку щодо нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб;

- 6 заяв щодо отримання відомостей з державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (форма № 10ДР);

- заява на отримання облікової картки фізичної особи – платника податків (форма № 1ДР),

- 8 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік, у т.ч. 1 – на отримання податкової знижки.

Також надано 18 усних консультацій, у т.ч 3 громадянам надано допомогу в отриманні КЕП.

Під час роботи мобільного ЦОПу присутні висловили вдячність працівникам мобільного ЦОПу за надану можливість отримати кваліфіковані консультації та можливість подання документів на реєстрацію/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, декларацій, заяв.

Від себе особисто та від мешканців громади голова Божедарівської селищної ради Кам’янського району Володимир Дерко подякував за надану можливість отримати послуги та відповідні консультації і висловив побажання  співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.