Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП – комфортне сервісне обслуговування

, опубліковано 10 серпня 2021 о 08:23

Мобільним центром обслуговування платників (ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 06.08.2021 здійснено виїзд до с. Миколаївка Миколаївського старостинського округу Софіївської селищної територіальної громади (ТГ) Криворізького району Дніпропетровської області (територія обслуговування Софіївської ДПІ ГУ ДПС).

Миколаївський старостинський округ має загальну територію 18 531,04 га, кількість населених пунктів – 11, в яких проживає населення – 1934 осіб. Відстань від Софіївської ДПІ ГУ ДПС до с. Миколаївка – 28 кілометрів.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено у складі фахівців Софіївської ДПІ ГУ ДПС: Світлана Липовка – головний державний інспектор (модератор) та Володимир Мурга – старший державний інспектор.

Напередодні свята – 30-ї річниці незалежності України – вирішено виїзд мобільного ЦОПу зробити святковим. Фахівці, задіяні у роботі мобільного ЦОПу одягнули вишиванки, а кімнату, виділену для проведення зустрічі з мешканцями Миколаївського старостинського округу, прикрасили державною атрибутикою та жовто-блакитними кульками.

Світлана Липовка привітала усіх присутніх з прийдешніми святами – з Днем Державного Прапора України та з Днем незалежності України, розповіла про історію держави.

Володимир Мурга повідомив присутніх про графік роботи ЦОПу Софіївської ДПІ ГУ ДПС, у тому числі у період карантину; за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі; які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

Особливу увагу Володимир Мурга приділив роботі Електронного кабінету платника. Він зазначив, що безкоштовним сервісом «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв. Завдяки його роботі фізичні особи, ФОПи та юридичні особи можуть отримувати всі послуги у режимі он-лайн швидко, зручно та цілодобово.

Звернув увагу, що для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи у Дніпропетровській області та надав адреси пунктів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

Присутні отримали примірники брошур «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби» та листівки «Е-кабінет для громадян – зручний сервіс ДПС України для фізичних осіб».

Липовка Світлана розповіла громадянам про впровадження зразків сучасного обслуговування платників податків та коротко охарактеризувала можливості електронних сервісів ДПС України. Вона провела інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців Миколаївського старостинського округу щодо Закону України від 15 липня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» та роздала  брошури «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб».

За результатами роботи мобільного ЦОПу у Миколаївському старостинському округу Софіївської селищної ТГ прийнято від громадян:

- 17 заяв за формою № 5ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;

- заяву за формою № 1ДР про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків;

- 45 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік.

Крім того, 8 мешканців громади звернулись за роз’ясненням щодо сплати земельного податку з фізичних осіб, 5 громадян надали письмові заяви про застосування пільги по земельному податку.

Під час роботи мобільного ЦОПу присутні висловлювали вдячність працівникам мобільного ЦОПу за надану можливість отримати кваліфіковані консультації та подати документи на реєстрацію/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, декларації, заяви.

Староста Миколаївського старостинського округу Анатолій Дюжник подякував податківців за можливість для своєї громади отримати послуги та відповідні консультації і висловив побажання співпрацювати з питань отримання адміністративних послуг і у подальшому.

Велика віддаленість від районного центру, відсутність автобусного сполучення, переважна більшість мешканців старостату пенсійного віку, тому мобільний ЦОП це дуже актуальна форма для отримання адміністративних послуг для мешканців віддалених куточків громади.