Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для мешканців Веселівського старостинського округу

, опубліковано 06 серпня 2021 о 09:40

Мобільним ЦОПом Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за участі фахівців ЦОП Межівської ДПІ ГУ ДПС 29.07.2021 здійснено виїзд до Веселівського старостинського округу  Межівської селищної територіальної громади Синельниківського району Дніпропетровської області.

Під час зустрічі з представниками громади заступниця начальника Межівської ДПІ ГУ ДПС Томас Ольга наголосила, що з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особами Дніпропетровщини, підвищення ефективності співпраці ГУ ДПС з територіальними громадами при ГУ ДПС створено мобільний ЦОП.

Томас Ольга проінформувала мешканців старостинського округу про перелік адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, перелік документів, які потрібні для їх отримання, а також про режим роботи ЦОПу та надала контактні телефони, за якими можна отримати роз’яснення з того чи іншого питання.

При спілкуванні з громадянами, які відвідали мобільний ЦОП, податківці особливу увагу звертали на своєчасну сплату мешканцями громади земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податку з доходів фізичних осіб, задекларованого при подачі податкової декларації про майновий стан і доходи. Адже, від відповідального ставлення до вимог  законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту, зокрема і громадян Веселівського старостинського  округу. 

Фахівцями мобільного ЦОПу приділено увагу перевагам користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, у тому числі Електронним кабінетом.

Послугами мобільного ЦОПу скористалися 36 громадян та 2 юридичні особи.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, прийнято від мешканців громади:

- заяви за формою № 1ДР – 2 шт.;

- заяви за формою № 5ДР – 13 шт.;

- заяви за формою № 10ДР – 10 шт.;

- заяви про проведення звірки даних з земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 7 шт.

Мешканці громади, відповідно до поданих раніше документів, отримали:

- облікову картку платника податків – 2 шт.

- відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 2 шт.

Надано консультації та практичну допомогу 2 СГ з питань: заповнення об’єднаної звітності за ІІ квартал 2021 року, сплати плати за землю з земельних ділянок, отриманих у суборенду від фізичних осіб.

Мешканці старостинського округу отримали відповіді на актуальні питання щодо земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та отримали консультацію щодо можливості ознайомитися з переліком бюджетних рахунків зі сплати податків на офіційному вебпорталі ДПС України.