Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Тернівського району м. Кривий Ріг

, опубліковано 18 червня 2021 о 16:13

З метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичним та юридичним особам, розширення кола суб’єктів, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) проведено виїзд до ЦНАП Тернівської районної у місті раді м. Кривий Ріг.

У Тернівському районі м. Кривий Ріг мешкають 79,1 тис. осіб, загальна площа району – 76, 2 кв. кілометрів.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено у складі:в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонова Валерія; Тимченко Ігор – начальник Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС (далі – ДПІ), Оніщенко Інна – старший державний інспектор ДПІ, Сосницький Сергій – завідувач сектору надання адміністративних та інших послуг ДПІ.

Тимченко Ігор проінформував відвідувачів ЦНАП про графік роботи ЦОПу Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС, у тому числі у період карантину; за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі; які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

У процесі бесіди було роз’яснено норми діючого податкового законодавства, визначено терміни обміну інформацією з питань нарахування земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначення пільгової категорії платників податків, надано консультації стосовно заповнення Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5-ДР) та з питань повернення податкової пільги за навчання, інші питання.

Оніщенко Інна надала консультації щодо роботи Електронного кабінету. Вона зазначила, що одна з ключових функцій податкової служби – зробити процес роботи з платниками податків максимально автоматизованим та, у період карантинного режиму, максимально безпечним. Зазначила, що безкоштовним сервісом «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

Звернула увагу, що для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи, при цьому зазначила адреси пунктів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС:

- м. Дніпро, просп. Слобожанський, буд. 95а (Лівобережна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Дніпро, просп. Богдана Хмельницького, буд. 25 (Шевченківська ДПІ) ГУ ДПС;

- м. Кривий Ріг, просп. Героїв – підпільників, буд 42 (Криворізька північна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Кривий Ріг, вул. Пушкіна, буд 4 (Криворізька південна ДПІ ГУ ДПС);

- м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, буд 148а (Криворізька ДПІ ГУ ДПС).

За результатами роботи мобільного ЦОПу від фізичних осіб прийнято 8 заяв за формою № 5-ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, 1 заява про надання довідки підтвердження податкового резидента України та 5 податкових декларацій про майновий стан і доходи з метою реалізації права громадян на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.