Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірок надійшло до бюджету 56,7 млн гривень

, опубліковано 18 червня 2021 о 10:04

«За січень - травень поточного року фахівцями податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено 1660 перевірок, результати яких узгоджено з платниками, сплачено до бюджету 56,7 млн грн донарахованих сум.

На сьогодні робота податкового аудиту направлена на виявлення та припинення схем ухилення від оподаткування, зокрема, за рахунок нереальних операцій по виділенню з платника податків інших платників податків та передачі частини майна.

Так, в ході планової документальної виїзної перевірки встановлено, що в періоді, що перевірявся, платником податків прийнято рішення про реорганізацію шляхом виділу.

За результатами дослідження розподільчого балансу, передавального акту, первинних документів щодо фактичного руху майна та наявної податкової інформації по підприємству, створеному шляхом виділу (правонаступнику), не підтверджено реальність операції з виділення активів та пасивів та відповідно встановлено заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість та доходів.

Всього донараховано податків та штрафних санкцій на суму понад 16 млн гривень»,- повідомила в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Мазур.